2/10/2013

Victoria Beckham Formunu Nasıl Koruyor?


 

 

 

Bir sosyal medya platformunda, fit görüntüsünün sırrını açıklayan Beckham, bu sayede formunu koruyabildiğini ifade etti. İşin sırrı ise; alkali diyetiymiş. Peki, alkalin diyeti nedir?
Alkali doğal su ve nemsiz toprakta, sebze ve meyvede bulunan mineral tuzun adıdır.
Alkali diyet, yiyeceklerin asiditesine göre, bir diğer deyişle ne kadar asitli olduklarına yani pH değerlerine bakarak seçim yapmayı esas almaktadır. Alkali diyeti değişen yoğunlukta taze meyve, sebze, kökler ve yumru kökler, kuruyemişler ve baklagillere odaklanan bir beslenme yöntemidir.
Meyve sebzeler, yeşil çay, bitki çayları, soya sütü, doğal bal, meyvelerin çoğu özellikle kavun, greyfurt ve kivi, bütün sebzeler, zeytinyağı, zeytin, keten tohumu yağı vücutta alkalin üretip kilo kaybının hızlandırılmasını sağlıyor.

Karbonhidrat ve protein içeren et, peynir ve süt ürünleri, yumurta, alkol, şekerli yiyecekler ise asidi yükselttiği için kilo aldırıyor. Alkali diyetindeki tüm mantık vücuttaki alkaliyi yükseltmek üzerine kurulmuştur.
Yani Victoria Beckham bir öğünde ortalama olarak  %80 alkalili, %20 karbonhidrat proteinli yemekleri tercih ediyormuş. Düzenli olarak bu şekilde beslenmeye özen gösteren Beckham’ın, uzun yıllar bu şekilde zayıf kalacağı garanti.

Alkali diyeti ve bunun dışındaki hiçbir diyetin uzmana danışılmadan yapılmaması gerekmektedir. Herkesin metabolizması ve vücut yapısı farklı olduğundan, bilinçsizce yapılan diyetler istenmeyen can sıkıcı sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bir uzmana danışarak kendinize uygun diyet programını bulup, düzenli spor ile birlikte istediğiniz sıkılığa ve kiloya sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...