2/24/2013

Topuk Dikeni


Topuk dikeni tanısı koymak için sabahları uyandıktan sonra ayağınızın üzerine basmakta güçlük çekiyorsanız, ayakta durduğunuz zaman topuğunuzda ağrı artıyorsa, yürümek egzersiz yapmak topuklarınızı ağrıtıyorsa yeterlidir. Topuk dikeni için yapılacak en doğru davranış doktora gitmektir.

Ayak tabanınızda bulunan ince yapılı kaslar topuk kemiğinize yapıştığı zaman ağrı oluşur. Zaman içinde topuk bölgesinde böyle bir doku oluştukça da topuk dikeni ortaya çıkar.

Aşırı kiloya sahip kişiler ve uzun saatler ayakta durarak iş yapanlar topuk dikeni riski altındadır. Ayakta biriken yükün artması hastalığa sebep olurken, düztabanlık da topuk dikeninin ortaya çıkmasını arttıran nedenler arasındadır.

Topuk dikeni tedavisi için öncelikle ayakkabı tabanlığı kullanmak gerekiyor. Ayakkabılarımızın içleri sert ve ince bir tabakadan oluştuğu zaman ayaklarımız yer ile çabuk temasa geçer ve topuktaki derinin kolayca sertleşmesine yol açar. Bu da topuk dikenini ortaya çıkarır. Silikon tabanlıklar tercih edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...