3/20/2013

Cinsellikten Zevk Almak


Cinsellikten zevk alabilmek için ilk önce kendi bedeninizi tanımak, istek ve arzularınıza kulak vermek gerekir. Partneriniz ile aranızdaki ilişkiyi değerlendirmek, neye ihtiyacınız olduğuna birlikte karar vermek, seks yaşantınız hakkında sıkılmadan ve saklamadan konuşmak cinsellikten daha fazla zevk almak için gereklidir. Çevrenizdeki diğer kadınların cinsel problemleri olduğunda neler yaptıklarını, hangi yollara başvurduklarını düşündünüz mü?

İlişkiye başlarken tutkuyla sevdiğiniz adamdan zaman içerisinde uzaklaşan tek kadın siz değilsiniz. Kişinin partnerini (Eşini) sevmesi cinsel olarak da tatmin olması anlamına gelmiyor. Eşler arasındaki sevgi ve alışkanlık duygusu iş seks yapmaya geldi mi aynı paralelde gitmeyebiliyor. Unutmayın ki bir çok kadının sıkıntısı aynı.


Cinsel Tatmine Ne Engeldir?

Ailede alınan “Terbiye” ile başlar cinselliğin bastırılma operasyonu. Tolum, medya, okul derken kadının cinsel özgürlüğü denilen gerçeklilikten eser kalmamıştır. İlişki içerisinde olduğumuz tüm çevremiz bize aynı mesajı verir. Huzursuzluk ve belirsizliğin temelleri daha küçük yaşlarda atılır. Üzerindeki baskıya rağmen içgüdüsel olarak gelişmeye çalışan, kendisini vücudunuzda hissettirmeye başlayan cinselliğiniz ile baskı arasında sıkışıp kalma durumlarında sabır en büyük yardımcısıdır kadının.

Tabularla çevrelenen bir kadın ruhu zamanı geldiğinde yaşadığı “yasal” cinsel ilişki sırasında rahatsızlık veren durumlar ortaya çıkmaya başladığında geriye ve içe doğru derinlemesine bir dönüş sağlanmalı ve kadın kendisine sorular sormaya başlamalıdır.

Cinsel ilişki sırasında vücudunuz nasıl tepkiler veriyor?
Partnerinizle birlikte duygusal bir bütünlüğe ulaşabiliyor musunuz?
İlişki sırasında nefes alış verişleriniz rahat mı, yoksa nefesinizi tutuyor musunuz?
Gibi bir çok soru sizin tepkilerinizin nedenlerine ışık tutacaktır.

Partnerinizden ne istediğinizi açık yüreklilikle belli edin, konuşun, hissettirin. Cinsel arzularınızı, zevk bölgelerinizi keşfetmesi için eşinize yol gösterin ve bunu yaparken sıkılmayın. Seks iki ikişi arasında yaşanan bir olaydır. Her iki taraf yeterince zevk almıyorsa eksik bir şeyler var demektir. Birbirinizi tanımaya çalışın. Cinsel birleşmelerinizde her seferinde yeni zevkler keşfetmelisiniz. Monoton ve otomatiğe bağlanmış bir cinsel birliktelik zevkten çok sıkıntı verecektir.


İlişkiniz nasıl?

Seksten kendinizi uzak tutuyorsanız bu durum ilişkinizi nasıl etkiliyor?
İlişkinizde cinsellik dışında değiştirmek istediğiniz alanlar var mı?
Partnerinizle tutkunuzu kaybetmenize sebep olacak kadar çok mu vakit geçiriyorsunuz?
Cinsel faaliyetlerinizi azaltacak kadar az vakit mi geçiriyorsunuz?
Önceki ilişkilerinizden taşıdıklarınız şimdi ki ilişkinizi engelliyor mu?
Çocukluk yaşantılarınız peşinizden geliyor mu?
Eşinizden ne gibi durumlarda uzaklaşıyorsunuz? Mesafe almak, korkularınızı ve kaygınızı azaltmaya yarıyor mu?

Belki de endişenin azalmasının tek yolu eşinizden uzaklaşmak değildir. Mesafe hissetmeye başladığınız zaman eşinize bu durumu açıklayabilir, hissettiklerinizden ve istediklerinizden ona bahsedebilirsiniz.

Yavaşlayın ve sakin olun
Bu belirtilerin ortaya çıkmaya başladığını gördüğünüz zaman bazı stratejiler kullanarak daha iyi hissedebilirsiniz. Stratejilerden birisi daha yavaş olmak ve kendinizi daha iyi hissettirecek cinsel aktivitelere daha fazla zaman ayırmaktır. Partnerinizle konuşmaya ve göz teması kurmaya özen gösterin.

Neye ihtiyacınız olduğunu söyleyin
Duygusal, tensel ve cinsel ihtiyaçlarınız her zaman aynı olmayabilir. Daha sert ya da daha hafif bir dokunuş istiyor olabilirsiniz. Neye ihtiyacınız olursa bunu fark etmeyi deneyin ve karşı tarafa iletin. Nasıl hissettiğinizi en iyi siz bilebilirsiniz ve devam edip etmemeye karar verebilirsiniz.

Kendi ihtiyaçlarınızın farkında olmanız ve partnerinizin buna saygı duyması önemlidir. Bu durum bazen ikinizi de gerginleştirebilir, ancak sakinliğinizi korumanızın, sabretmenizin ve gerektiğinde yavaşlamanızın cinsel hayatınızı geliştirmede faydalı olacağını hatırlayın. Partnerlerin birbirlerinin yaşadıkları zorlukları ve sorunları bilmesi ve bunların birlikte çözülmesi gereken durumlar olduğunu düşünmesi iyi sonuçlar alınmasını kolaylaştırır.

Seks hakkında konuşun
Cinsellik hakkında konuşmak her ilişkide önemlidir. Eğer sevişirken nelerden hoşlandığınızı söylemekten utanıyorsanız, bunu partnerinizle başka bir zamanda da konuşabilirsiniz. Neşeli olun; bunları konuşurken çok ciddi olmak zorunda değilsiniz. Cinsel fantezilerinizi paylaşırken kendinizi pek rahat hissetmeseniz de kendiniz için iyi olanı yapın, seks sırasında hoşlandıklarınız ve hoşlanmadıklarınızı anlamaya çalışın ve karşı tarafa iletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...