3/25/2013

Hamilelik Belirtileri


Hamilelik belirtileri. Dengeli ve düzenli bir adet periyodu olan bayanlar için, hamileliğin ilk belirtisi zamanı gelip geçen adet görme dönemidir. Nadir de olsa hamileliğin ilk başlangıcında az miktarda adet kanı görünebilir. Yine de her kadın farklıdır ve kesin teşhis için hekime gitmek en doğrusudur.

Hamilelik Belirtileri:


Halsizlik ve Kusma:
Gebelik başladı ise gebe kişinin kendisini halsiz hisseder. Mide bulantısı ve kusma gebelik şüphesinde ilk dikkat edilecek hususlardan birisidir. Günün herhangi bir zamanı mide bulantılar ve kusma hissi başladı ise yapılacak en akıllıca iş bir hekime giderek durum değerlendirmesi yapılmasıdır.

 
Aşırı Halsizlik ve Yorgun Hissetme:  
Gebeliğin ilk haftalarından başlayarak 12. haftaya kadar uzanan aşırı halsizlik ve yorgunluk hissi  gebelikte çok sık rastlanan bir durumdur.  Vücutta meydana gelen hormon değişikliklerine uyum sağlamakta sıkıntı yaşayan hamile bünye tepkisini bu şekilde göstermektedir. Hatta bu dönemlerde duygusal değişiklikler de gözlenmektedir.


Gebelikte Göğüsler: 
Göğüsler hamilelikte kendini emzirmeye hazırlamak için harekete geçer ve değişiklikler meydana gelir bunlardan birisi büyümesidir. Ayrıca karıncalanma olabilir. Damarlar daha görünür olabilir ve meme renginde koyulaşma ve dikleşme görülebilir. Aynı zamanda hassas sinir uçları sayesinde cinsel olarak daha hassas hale gelir. Gebelikte göğüsler kadın için daha fazla zevk alınan bir bölgeye dönüşür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...