4/02/2013

Adet Kanamasının Çok ve Uzun Süre Olması

Adet kanamalarında problem üreme çağına ulaşmış her kadının yaşayacağı tarzdan bir problemdir. Adet Kanamasının Çok ve Uzun Süre Olması Adet kanamalarında miktar olarak fazla olması ve uzun süre kanamanın devam etmesi tıp dilinde hipermenore ve menoraji olarak isimlendirilmektedir. 
Hipermenore, adet kanamalarının olması gerekenden fazla ve kanama süresinin çok uzun devam etmesi durumuna verilen addır. 
Menorajide ise, adet kanamaları ya çok uzun sürüyordur ya da çok aşırı fazla miktarda kan kaybediliyordur. Adet düzeni her kadın açısından farklılık gösteren bir döngüdür. Normalde 21 – 35 arasında seyreden döngüler ve 2 – 7 gün arasında kanamanın devam etmesi uzmanlar tarafından normal kabul edilmektedir. Bir kadın eğer adet kanaması ile beraber 80cc kan kaybı yaşıyor ise bu durum uzun adet ve aşırı miktarda kan kaybı anlamına gelir. Menopoz dönemine yaklaşmış bir kadının âdetinde oluşan düzensizlikler anormal bir durum olarak görülmez. Bu dönemde âdetin uzun ve fazla olması normal olarak kabul edilir. 

ADET KANAMASININ UZUN VE FAZLA OLDUĞU NASIL ANLAŞILIR? 
  • Adet süresince kadın nefes darlığı problemi yaşıyor ise bu durum fazla kan kaybının işareti olabilir. 
  • Kanama nedeni ile günlük 2 – 3 den fazla ped değiştiriliyor ise 
  • Adet başladığı andan itibaren kasık ve karın ağrısı yaşanıyor ise 
  • Kanamalar bir haftadan fazla devam ediyor ise 
  • Adet kanaması kişinin günlük yaşamını olumsuz etkiliyor ise 
  • Kanamayı takiben kanama ile beraber parça parça pıhtı görülüyor ise 
  • Gece yattıktan sonra ped değiştirme ihtiyacı hissediliyor ise 


ADET NEDEN FAZLA VE UZUN SÜRE DEVAM EDER? 

Bazı kadınlarda kanamaya yol açan problem tam olarak kesinleştirilemez. Ancak kanamanın fazla olmasına neden olan birden çok faktör vardır. Bu grup hastalarda tedavi nedene yönelik yapılmalıdır.

 kaynak: Bu yazı Biobellinda.net sitesinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...