4/27/2013

Gebelik Belirtileri

Gebelik belirtileri, her adetten sonra hanımların beklediği belirtilerdir. Eğer bebek beklenmiyorsa adet olunduğunda derin bir oh çekilir.

Peki nedir gebelik belirtileri?


  • Adet kanamasının olmaması: Kadınlar her ay belli bir döngü içerisinde adet olurlar. İşte beklenen adet olma durumu gerçekleşmediğinde gebelik belirtilerinden bahsedebiliriz.

  • Mide bulantısı ve kusma: Her gebelik başlangıcında mide bulantısı ve kusma yaşanır. Kişi, diğer belirtiler ile birlikte mide bulantısı ve kusma durumu yaşıyorsa gebe kalmış olma ihtimali üzerinde durulabilir.

  • Yorgunluk: Gebe kalan kişi için yorgunluk hali de gebelik belirtisi sayılabilir. Her zamanki enerjisinden farklı bir yorgunluk hali yaşanıyorsa gebelik riski var demektir.

  • İdrar yakınmaları: İdrara çıkma sıklığı artıyorsa, idrar kaçırma olmadığı halde idrar kaçırma hissi yaşanıyorsa gebelik oluşmuş olabilir. Gebe kalan kişinin idrar alışkanlıkları değişim gösterecektir.

  • Göğüslerde hassasiyet: Gebelik ile birlikte göğüslerde irileşme ve hassasiyet meydana gelmeye başlar. Bazı kişilerde bu hassasiyet dokunulduğunda acı hissi olarak, bazı kişilerde ise göğüslerden alınan cinsel hazzın artması şeklinde olur.

  • Vajina mukozasında renk farklılıkları: Kadının cinsel organında kızarma ve şişlikler oluşmuşsa ve göğüslerdeki gibi bir hassasiyet meydana gelmişse gebelik belirtilerinden söz edilebilir.

Gebelik istendiğinde gözlenen gebelik belirtileri sevince, beklenmediğinde ise telaş ve üzüntüye sebep olur. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...