Kuşburnu içerisinde barındırdığı bol miktarda C Vitamininin yanı sıra A, B1, B2, K, P vitaminleri ve daha bir çok vitamin ve minerali vücudumuza aktarmada ideal bir meyvedir.
Kuşburnu soğuk algınlığına en doğal ilaç:
Yeditepe Üniversitesi Eczacılık
Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem
Yeşilada, kuşburnu meyvesinin faydalarını; "C vitamini ve polifenolik
içeriği nedeniyle
soğuk algınlığının tedavisine koruyucu ve yardımcı olarak yaygın
bir şekilde kullanılmaktadır" şeklinde açıkladı.
Kuşburnu, grip ve nezle için bire bir:
Antioksidan etkili kuşburnu çayı
kış günlerinde C vitamininin yanında yangı (iltihap) giderici etkisi soğuk
algınlığı, nezle ve grip gibi enfeksiyonlu hastalıklar için de etkilidir.
Eklem ve romatizma ağrıları için kuşburnu:
Kuşburnu meyvelerinin faydası
bunlarla da sınırlı değil. Son yıllarda yapılan araştırmalarla mucizevi
kuşburnu meyvesinin romatizma ağrıları ve özellikle ileri yaşlarda yaygın
olarak karşılaşılan eklem kireçlenmesinde (osteoartrit) yararlı olduğu
kanıtlanmıştır. Kuşburnu meyvesinin özütlerinden elde edilen bileşenler
eklemlerde hasar oluşturan iltihap miktarını azaltmakta etkili olduğu
gözlemlenmiştir.
Basur tedavisinde de etkili!
Ayrıca bu fenolik bileşenlerin
iltihap giderici özelliğiyle basur tedavisinde de son derece etkili ve
şikayetleri hafifletmede önemli rol oynadığı görülmüştür. Böbrek üstü bezlerini
çok olumlu etkileyerek önemli hormonların üretimine destek sağladığı da
bilimsel olarak ortaya konmuş faydaları arasındadır.
Kuşburnu çayını ne kadar ve
nasıl içmeliyiz
Kuşburnu meyvesinin bütün bu
bahsedilen faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için günde 3-4 defa
kuşburnu çayı içilmesi ve kuşburnu çayı hazırlarken normal çay hazırlama
şeklinden farklı olarak içerisinde bir bardak taze kaynatılmış suya poşet ilave
edildikten sonra 10-15 dakika kadar ağzı kapalı olarak bekletmek gerekir. Daha
etkin bir yarar sağlayabilmek için çayın daha yoğun derişimde hazırlanması (2-3
poşet ile) idealdir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder