7/25/2013

Makyajın Püf Noktaları

Makyaj yaparken her dokunuşun cilde katacağı eksi ya da artı puanlar vardır. Fazladan sürülecek olan bir nokta kalem bile kişiyi itici yapıp hoş olmayan görüntülere sebep verebilmektedir. Makyajı yapıp silmek de eski kalıntılardan kaynaklı ciltte hoş olmayan görüntülere neden olabilir. Malzemeleri kullanırken kararlı olup emin dokunuşlarla makyaj tamamlanmalıdır. Kararsız olmak ve oyalanarak yapmak makyajın hoş olmamasına neden olabilir. Çok abartılı renkler kullanmak da insanı itici yapabilir. Bulunulan ortamla ve giysiyle makyajın örtüşüyor olması gerekir.


İyi makyajın püf noktaları;
  • -          Cilt temiz olmalıdır. Kullanılan temizleyici ürünler varsa öncesinde temizlik yapılmalı ve gözeneklerin açık olması önemlidir. Dolu olan cilt üzerine kapatıcı sürüyor olmak duvar boyası gibi durmasına sebep olabilir. Ve doğallıktan uzaklaştırır.
  • -          Gözaltına önem vermek gerekir. En iyi makyaj göz çevresine verilen önemle gerçekleşir. Tüm yorgunluk ve günün gerginliği göz çevresine yansımaktadır. Gözaltı kapatıcısı kullanmak 30 yaş üstü için önemlidir.
  • -          Allık sürerken dikkatli olmak gerekir. Allığı gelişi güzel sürmek yerine yanaklar içe doğru çekilerek aşağıdan kulaklara doğru emin adımlarla sürülmelidir. Bu şekilde yüz daha zayıf ve çekici görünecektir.
  • -          Gözlere uygulanan far renk olarak göz rengi ile uyumlu olursa daha hoş görünecektir. Göz çevresinin beyaz ile renklendirilmesi çoğu yüz tipi için ideal olanıdır. Olduğundan daha parlak bir göz çevresi ile daha duru bir güzellik kazanılır.
  • -          Göz kalemi sürerken çok emin olmak gerekir. Kararsız dokunuşlar kalemde titreşime yol açarak istenmeyen alanlara doğru kaymasını sağlayabilir. Kalem için fazladan her dokunuş çirkin görüntüye neden olabilir.
  • -          Rimel makyajı tamamlayan bir üründür. Kirpikler ne kadar taneli ve uzun görünüyorsa makyaj o kadar güzel olur. Bunun için iyi kaliteli bir rimele sahip olmak önemlidir.
  • -          Ruj seçiminde de daha doğal tonlar tercih edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...